Víno vyrobené z tokajských odrůd Furmint, Lipovina a Muškát žlutý, z přezrálých a zčásti zcibébovatých hroznů. Zpracovává se bez vybírání cibéb. Kvalita a sladkost vína je závislá na jejich množství. Skladuje se v tokajských tufových sklepech, kde v dubových sudech zraje nejméně 3 roky. Významný vliv při zrání vína má sklepní plíseň Cladosporium cellare. Víno je příjemně nasládlé. V historii Tokaje je to nejprodávanější slovenské tokajské víno. Má zlatožlutou barvu s jemným jantarovým odstínem…. Ve vůni najdete jemné odstíny sladkých medových tónů, včelí vosk a výrazné aroma sušeného jižního ovoce. Je pikantní svěží chuti, kterou mu dodává kyselinka. Servíruje se k šunkovo-sýrovým roládám, zákuskům, dezertům, tvrdým sýrům, po kávě nebo čokoládě, ale i ke všem sladkým hlavním jídlům. Z typických slovenských jídel se hodí k pirohům a sladkým nákypům.
Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.
Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.
Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou
Nastavení souborů cookies
Soubory cookies jsou malé textové soubory, které se ukládají do vašeho zařízení při navštěvování webových stránek. Soubory cookies používáme k různým uživatelským, analytickým a marketingovým účelům (například pro zapamatování přihlašovacích údajů k vašemu účtu, apod.).
Své předvolby můžete měnit a odmítnout určité typy cookies, které se mají ukládat do vašeho zařízení. Můžete také odstranit všechny soubory cookie, které jsou již uloženy ve vašem počítači. Tím však můžete přijít o některé uživatelské vymoženosti našeho portálu.