Zeleno - žluté jiskřivé barevné odlesky, vůně rozkrojené máslové hrušky s akátovým medem a nastrouhanou kůrou citrusů. Chuť vína je meruňkově ovocná, bohatá na směs lipových kvítků se špetkou bílého pepře a zázvoru. Jedinečný zážitek nejen na delší večer ve společnosti přátel a dobrého jídla. Charakter tokajských vín je dán několika faktory: lokalitou, odrůdovou skladbou a technologickým zpracováním, stanovujícím minimální doby zrání. Významným technologickým rysem, kterým se tokajská vín…a odlišují od ostatních slovenských vín je tzv. oxidativní metoda. Přítomnost kyslíku v průběhu zpracování hroznů i vína je příčinou tvorby tzv. chlebovinkové chutě, typické pro vína tohoto typu.
Víno odpovídá požadavkům Kodexu kanonického práva na mešní víno.
Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.
Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.
Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou
Nastavení souborů cookies
Soubory cookies jsou malé textové soubory, které se ukládají do vašeho zařízení při navštěvování webových stránek. Soubory cookies používáme k různým uživatelským, analytickým a marketingovým účelům (například pro zapamatování přihlašovacích údajů k vašemu účtu, apod.).
Své předvolby můžete měnit a odmítnout určité typy cookies, které se mají ukládat do vašeho zařízení. Můžete také odstranit všechny soubory cookie, které jsou již uloženy ve vašem počítači. Tím však můžete přijít o některé uživatelské vymoženosti našeho portálu.