Červený rybíz je pěstovaný pro své nakyslé plody bohaté na vitamin C, organické kyseliny a minerální látky. Je pěstován a šlechtěn asi od 15. století, zejména ve Francii a Anglii, odtud od 16. století se dostal i do střední Evropy. Obsažené flavonoidy působí proti arterioskleróze a nachlazení. Napomáhají sekreci různých šťáv. Jsou bohaté na betakaroten, biotin, vitamín C a E. Přinášejí úlevu při zánětech. Červený rybíz je výborným zdrojem draslíku. Obsahuje 55 g ovoce na 100 g hotového výrobku.
červený rybíz (55 %), třtinový cukr, jablečný pektin, citronová šťáva. Obsah cukru: 60 g na 100 g rosolu. Bez barviva a konzervantu.
Nutriční hodnoty:
Energetická hodnota: 1180 kJ / 278 kcal.
*Tuky: < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny: < 0,1 g.
*Sacharidy: 68 g, z toho cukry: 60 g.
*Bílkoviny: 0,5 g.
*Sůl: 0,04 g.
Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.
Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.
Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou
Nastavení souborů cookies
Soubory cookies jsou malé textové soubory, které se ukládají do vašeho zařízení při navštěvování webových stránek. Soubory cookies používáme k různým uživatelským, analytickým a marketingovým účelům (například pro zapamatování přihlašovacích údajů k vašemu účtu, apod.).
Své předvolby můžete měnit a odmítnout určité typy cookies, které se mají ukládat do vašeho zařízení. Můžete také odstranit všechny soubory cookie, které jsou již uloženy ve vašem počítači. Tím však můžete přijít o některé uživatelské vymoženosti našeho portálu.