Kdoule je dávno známá, už od starověku. Pochází z oblasti Kavkazu a Íránu. Jsou to malvice podobné jablku či hrušce, plstnaté, žluté, velmi aromatické. Zrají v říjnu. V té době je dužnina tvrdá. Kdoule se v čerstvém stavu nepožívají, ale jsou skvělou surovinou pro zpracování potravin. Dužnina obsahuje mnoho pektinu, kyseliny, slizy, asi 10% cukrů (hlavně fruktózu), silice, třísloviny, provitamín A, vitamín C, skupinu vitamínu B, dále minerální látky - draslík, vápník, železo, měď, fosfor.…
kdoule (55 %), třtinový cukr, jablečný pektin, citronová šťáva. Obsah cukru: 60 g na 100 g rosolu. Bez barviva a konzervantu.
Nutriční hodnoty:
Energetická hodnota: 1110 kJ / 261 kcal
*Tuky: < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny: < 0,1 g.
*Sacharidy: 64 g, z toho cukry: 60 g.
*Bílkoviny: 0,4 g.
*Sůl: 0,04 g.
Břevnovský klášterní pivovar svatého Vojtěcha a.s.
69 Kč
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou
Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.
Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.
Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou
Nastavení souborů cookies
Soubory cookies jsou malé textové soubory, které se ukládají do vašeho zařízení při navštěvování webových stránek. Soubory cookies používáme k různým uživatelským, analytickým a marketingovým účelům (například pro zapamatování přihlašovacích údajů k vašemu účtu, apod.).
Své předvolby můžete měnit a odmítnout určité typy cookies, které se mají ukládat do vašeho zařízení. Můžete také odstranit všechny soubory cookie, které jsou již uloženy ve vašem počítači. Tím však můžete přijít o některé uživatelské vymoženosti našeho portálu.