Speciální várka světlého ležáku je vařena k příležitosti uvedení pana Siostrzonka do úřadu arciopata Břevnovského kláštera. Na varně byla aplikována nejnáročnější metoda rmutování a to na tři rmuty. Letos byl vybrán unikátní světlý slad - Stupický český. Tato odrůda vznikla výběrem ze staročeských odrůd ve 20. letech 20. století a již více než 60 let se komerčně nepěstuje. Ke chmelení byly použity méně známé české odrůdy chmele a to Agnus a Sládek. Kvašení proběhlo tradičním způsobem v otevřenýc…h kádích. Ve výsledném pivu je znatelné ovocné až citrusové aroma, doplněné o lehce sušenkovité sladové tóny. Hořkost je zpočátku výraznější, s delším dozníváním. Trochu nižší říz v kombinaci s výše zmíněnými atributy vytvořil příjemně pitelné pivo.
Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.
Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.
Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou
Nastavení souborů cookies
Soubory cookies jsou malé textové soubory, které se ukládají do vašeho zařízení při navštěvování webových stránek. Soubory cookies používáme k různým uživatelským, analytickým a marketingovým účelům (například pro zapamatování přihlašovacích údajů k vašemu účtu, apod.).
Své předvolby můžete měnit a odmítnout určité typy cookies, které se mají ukládat do vašeho zařízení. Můžete také odstranit všechny soubory cookie, které jsou již uloženy ve vašem počítači. Tím však můžete přijít o některé uživatelské vymoženosti našeho portálu.