Pastovaný med je vyráběn z prvních jarních medů ihned po vytočení. Tyto medy jsou v převážné většině květové a mají vysoký obsah glukózy, jednoduchého cukru, který po několika dnech vytváří krystaly. Ty způsobují rychlou krystalizaci. Pastování je řízená krystalizace, kdy se např. míchadlem vytvářejí během několika minut velmi jemné krystalky medných cukrů. Vzniká tak sádlovitá konzistence trvalého charakteru. Takovýto med se mnohem lépe zpracovává (např. maže na chléb). Krystalizace medu j…e naprosto přirozeným přírodním procesem. Řízenou krystalizací - pastováním včelař předchází snížením možností uplatnění medu pro spotřebitele.
Pastový med má velmi mnoho předností: většinou je z prvních jarních nektarů plných síly, z těch nejkrásnějších a nejvoňavějších květů a má jemnější a vyrovnanější chuť.
Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.
Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.
Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou
Nastavení souborů cookies
Soubory cookies jsou malé textové soubory, které se ukládají do vašeho zařízení při navštěvování webových stránek. Soubory cookies používáme k různým uživatelským, analytickým a marketingovým účelům (například pro zapamatování přihlašovacích údajů k vašemu účtu, apod.).
Své předvolby můžete měnit a odmítnout určité typy cookies, které se mají ukládat do vašeho zařízení. Můžete také odstranit všechny soubory cookie, které jsou již uloženy ve vašem počítači. Tím však můžete přijít o některé uživatelské vymoženosti našeho portálu.